Bekijk de complete agenda

Welkom bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor!

Op zondag 25 heeft het Nieuw Amsterdams Kinderkoor de zomer ingeluid met 'Mijn Eerste Concert', de jaarlijkse voorstelling speciaal gewijd aan opleidingsklassen van het NAK. De jongste artiesten waren vier jaar oud; daarnaast stonden ook de meest vergevorderde leerlingen van het NAK op het podium, de Talentenkoren. Pippi Langkous was de special guest dit jaar!

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor is een klassieke zangopleiding met specialisatie opera, toegankelijk voor alle kinderen en jeugdigen van 4 t/m 21 jaar. Voor meer informatie en om je aan te melden, zie rechts op deze pagina; wie weet sta jij later ook op het podium van het Conservatorium, het Muziektheater of het Concertgebouw, of zing je zelfs voor de koninklijke familie!
Op zondag 25 mei zongDe Talentenkoren van het NAK werken op dit moment mee aan de productie 'Dromen' van Het Nationale Ballet (www.operaballet.nl). Zij zingen Mendelssohn's Midsummer Night's Dream in samenwerking met Holland Symfonia o.l.v. Matthew Rowe. Eerder dit seizoen zongen ze dit topstuk uit het klassieke kinderkoorrepertoire al in de productie 'Fairytales' met Het Ballet.

Dit seizoen realiseerde het NAK bovendien het veelgeprezen Kerstspel in samenwerking met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman, een muziektheatervoorstelling met historisch Nederlands Kerstrepertoire gearrangeerd door Ton Koopman zelf, deels speciaal ter gelegenheid van de samenwerking met het NAK. Lees de vijfsterrenrecensie in het NRC via facebook. Ook werkte het NAK mee aan de Kinder Matteus (www.kindermatteus.nl).

Afgelopen zondag 4 mei voerde het NAK Hans Krása's opera Brundibár uit in het kader van Theater na de Dam, in samenwerking met het Nederlands Theaterorkest o.l.v. Jules van Hessen, en in coproductie met Lustr. Brundibar vertelt een ontroerend verhaal op krachtige muziek, en heeft een zeer bijzondere historische context: het werk werd in Theresienstadt uitgevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ela Weissberger, overlevende van de oorspronkelijke cast, was bij de voorstellingen aanwezig.
Op 13 mei jl. werden twee schoolvoorstellingen van Brundibar gerealiseerd. De jaarlijkse NOS documentaire, uitgezonden na de herdenking op de Dam van 4 mei, was dit jaar volledig gewijd aan Brundibar. Ga naar onze facebookpagina voor de link naar deze intense documentaire, voorstellingsfoto's en de vijfsterrenrecensie.

Op maandag 5 mei plantten wij met onze leerlingen en Ela Weissberger narcissen voor het wereldwijde Daffodil project (www.daffodilproject.net) dat door het aanleggen van narcistuinen over de hele wereld de 1,5 miljoen kinderen die omkwamen in de Holocaust wil herdenken. De eerste Nederlandse narcistuin ligt rondom het oorlogsmonument in het Plantage Westermanplantsoen, Plantage Middenlaan, Amsterdam.

Graag tot ziens bij één van onze concerten, of in één van onze lessen! Namens het NAK-team,

Caro Kindt en Oda Hochscheid